Logo menu-indicator

Bajoum Interactive

Bajoum Interactive är tills vidare vilande.

All verksamhet har gćtt över till företaget Filimundus där vi fortsätter att utveckla interaktiv underhćllning för barn och ungdomar. Vi har varit verksamma sedan mitten av 90-talet och har genom ćren utvecklat ett 20-tal barnspelstitlar med kända karaktärer. Flera av dessa spel har vunnit internationella utmärkelser och det är vi väldigt stolta över.


www.filimundus.se


Nyheter

 

Svenska barnboksfigurer i unik onlinevÀrld för smÄ barn

 

Idag är vi glada över att kunna berätta om ett unikt barnkultursamarbete som Linus Feldt och andra på Bajoum jobbat en hel del med bakom kulisserna (vilket också har lett till att det varit ganska tyst här på siten).

 

Syfte med samarbetet är att ge yngre barn ett brett och högkvalitativt utbud av barnmedia på webben. Svenska upphovsmän och förlag kommer att få tillgång till en gemensam plattform där barnen kan mötas, spela, lyssna på musik och höra berättelser i en trygg onlinevärld. Kända barnboksfigurer som Pippi Långstrump, Pettson och Findus, Mamma Mu och många fler blir tillgängliga för alla barn att träffa och leka med.

 

Ett nystartat och ännu ej namngivet bolag kommer att skapa en bred plattform på nätet för publicering av spel, interaktiva böcker, film och musik. Bolaget öppnar för samarbete med samtliga aktörer på marknaden för barnmedia och kommer därmed att kunna erbjuda ett attraktivt utbud av upplevelser inom såväl interaktiv media som film och musik.

 

Linus Feldt är huvudägare och VD i bolaget. Redan från början är också några av de allra tyngsta namnen inom svensk barnkultur med på tåget. Saltkråkan AB, som förvaltar rättigheterna till Astrid Lindgrens produktioner, Sven Nordqvist, pappa till Pettson och Findus, samt KF Media, där barn- och ungdomsboksförlaget Rabén & Sjögren ingår, deltar med sina produkter och har tillsammans en del i bolaget.

 

Nyheten om detta har redan fått bra publicitet. En läsvärd artikel finns på DN.se http://www.dn.se/spel/pippi-och-pettson-i-storsatsning-pa-natet-1.1188144

2010-10-13


Unikt virtuellt museum över Astrid Lindgrens lÀgenhet pÄ www.astridlindgren.se

Idag lanseras Bajoums senaste projekt: ett virtuellt museum över Astrid Lindgrens lÀgenhet. Uppdraget kommer frÄn SaltkrÄkan AB och Àr en del i ett större övergripande förÀndringsarbete av den officiella Astrid Lindgren-hemsidan.

GÄ in pÄ www.astridlindgren.se och klicka pÄ den röda splashen pÄ förstasidan. GÄ runt inne i lÀgenheten, klicka pÄ föremÄl för att lyfta upp dem och titta nÀrmare och lÀr dig mer om en av Sveriges största författare och hennes hem.

2009-03-20


Kulturministern besöker Bajoum

Idag besökte Sveriges kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth Bajoum för att diskutera en bransch i kris med fÀrre svenska barnspel som följd.

Vid mötet fick kulturministern bland annat veta att flera svenska förlag gav ut svenska barnspel under slutet av 90-talet och början av 00-talet men att alla nu antingen har upphört med verksamheten eller planerar att göra det.

Vid mötet diskuterades flera möjliga ÄtgÀrder för att förÀndra situationen. Bland annat presenterade Bajoum ett framtida projekt dÀr utvecklare och upphovsmÀn kan ges möjlighet att sjÀlva distribuera interaktiv underhÄllning.

- Det betyder vÀldigt mycket för oss att kulturministern tog sig tid att lyssna pÄ oss, sÀger Linus Feldt grundare och VD pÄ Bajoum. ErkÀnnandet frÄn kulturdepartementet av det svÄra situation som vi befinner oss i nu Àr mycket viktigt för vÄr fortsatta kamp för att bevara den svenska barnkulturen genom interaktiva medier.

2009-03-16


LasseMajas DetektivbyrÄ Kameleontens hÀmnd

Idag slÀpps Bajoums senaste spel LasseMajas DetektivbyrÄ Kameleontens hÀmnd. Spelet Àr ett prova pÄ-spel som delas ut till vuxna i samband med biljettköp till filmen med samma namn. Spelet kan ocksÄ laddas ner frÄn www.lassemajaspelet.se. Första delen av spelet Àr gratis att prova pÄ, dÀrefter köps en kod via hemsidan som lÄser upp fortsÀttningen.

2008-12-19


www.expeditionsverige.se lanseras!

Idag lanseras den interaktiva 3D-vÀrlden som Bajoum har utvecklat pÄ uppdrag av Expeditionsverige.se. GÄ in, utforska och inspireras!

2008-09-01


Bajoum gör bokförlags hemsida

Bajoum har fÄtt i uppdrag av Bokförlaget Opal att uppdatera och designa deras hemsida.

2008-05-12


Nytt LasseMaja-spel

Bajoum kommer att göra en uppföljare till det populÀra PC-spelet Lassemajas detektivbyrÄ som slÀpptes 2006. Spelet kommer att produceras under 2008 och slÀpps pÄ eget förlag.

2008-03-03


En helt ny vÀrld!

Bajoum utvecklar en interaktiv 3D-vÀrld för projektet Expeditionsverige.se initierat av naturfotografen Mattias Klum. Den interaktiva vÀrlden ska bli en mötesplats och inspirationsplats för naturfoto- och miljöintresserade.

2008-02-18


Ryskt dataspel

Bajoum utvecklar PC-spel för den ryska marknaden baserat pÄ den populÀra ryska sÄpan Kadetstvo. BestÀllningen kommer frÄn det ryska förlaget Snowball och spelet kommer att slÀppas pÄ den ryska marknaden till vÄren 2009.

2008-02-04


Bajoum gör Nintendo DS-spel

Bajoum utvecklar tillsammans med PixelKnights sitt första Nintendo DS-spel baserat pÄ de omÄttligt populÀra figurerna i FjÀderklubben av Cornelia Funke. BestÀllningen kommer frÄn Oetinger Verlag i Tyskland.

2008-01-01