Logo menu-indicator

Projekt


Virtuell rundvandring i Astrid Lindgrens lÀgenhet

Ibland händer det att vi gör andra saker än datorspel. Då försöker vi skapa samma lekfullhet och utrymme för nyfikenhet. Vi tror att det kan vara viktigt även för vuxna.

Här har vi, tillsammans med Astrid Lindgrens Näs och Saltkråkan, öppnat möjligheten för vem som helst att virtuellt gå omkring i Astrids lägenhet på Dalagatan och få en ny och unik inblick hos en av våra mest älskade författare.

Rundvandringen finns idag på Astrid Lindgrens hemsida och är översatt till tre språk: www.astridlindgren.se


Expedition Sverige

2008 påbörjade vi ett stort projekt för Expedition Sverige som är ett initiativ av Mattias Klum. Syftet var att skapa en fotocommunity för unga där de kunde dela med sig av sina starkaste intryck från deras närmiljö och på så sätt få upp ögonen för vår fantastiska värld.

Tyvärr slutfördes aldrig projektet och världen har inte fått se nätets ljus.

För oss var det dock ett stort steg där vi fick smak för att skapa vackra världar i 3D med fleranvändarhantering. 


Kadetstvo

Snowball Studios i Ryssland bad oss att göra ett licensspel på en av deras mest populära TV-serier. Vi antog utmaningen och byggde upp en kopia av en rysk militärskola där spelaren fick spela flera olika minispel och utföra olika uppdrag. Ett av de roligare minispelen var en datingsimulator där de unga kadetterna fick lära sig att uppvakta mer eller mindre intresserade flickor.

Spelet utvecklades i 3D och släpptes på CD-ROM. I ryssland.


LasseMajas DetektivbyrÄ - Kameleontens hÀmnd

Upphovspersoner: Martin Widmark, Helena Willis

Efter succén med Julkalendern kom biofilmen Kameleontens Hämnd och då bestämde vi oss för att tillsammans med upphovsmännen Martin Widmark och Helena Willis utveckla ett spel som kunde säljas tillsammans med filmen. Vi valde att försöka utveckla och distribuera spelet själva, utan förlag och delade ut en demo av spelet till biopubliken.

Hemma kunde de sedan kunde köpa en kod via nätet för att spela hela spelet. 


Wild Chicks och jakten pÄ RubinhjÀrtat

Upphovskvinna: Cornelia Funke

Det är spännande med "The Wild Chicks"! Tjejerna måste hitta sätt att finansiera klassresan som de vill åka på. Charlotte hjälper sin mamma som kör taxi, Melanie lär sig dansa, Wilma går med i en matlagningstävling och Frieda börjar på ridskola. Men Trude, hon håller på att växa ifrån sitt gamla tjejgäng. 

Men detta är inte allt - när tjejerna kommer tillbaka från sin klassresa hittar de en övergiven husvagn. Där hittar de ledtrådar som leder dem ut på nya äventyr...

"The Wild Chicks" är en serie barn- och ungdomsböcker skrivna av Cornelia Funke.


Apselut Spunk

Upphovspersoner: Astrid Lindgren, Ilon Wikland, Björn Berg

I det här spelet har vi samlat flera av Astrid Lindgrens mest älskade figurer i en stor spelsamling. Vi får träffa Emil, Madicken, Pippi, Nils Karlsson Pyssling, Karlsson på taket och Lotta på Bråkmakargatan och spela många roliga spel tillsammans med dem.

Spelet gjordes 2007 och innehåller 15 olika spel. Vann PÄDI 2008, Giga-Maus Best preschool game 2007 och TOMMI-award 2007. I Tyskland.


LasseMajas DetektivbyrÄ - Julkalendern

Upphovspersoner: Martin Widmark, Helena Willis

Lasse och Maja har en detektivbyrå tillsammans i den lilla staden Valleby. Tillsammans löser de olika brott, stora som små. 2006 visades julkalendern med Lasse och Maja på TV och då fick vi göra spelet som hörde till. Lasse och Maja är oerhört populära karaktärer för barn mellan 6-10 år och i spelet fick barnen lösa ett brott varje dag fram till julafton.

LasseMajas Detektivbyrå blev en mycket uppskattad julkalender och blev nominerad till årets bästa spel  2006.


Mamma Mu och KrÄkan - Vinterlek

Upphovspersoner: Jujja och Tomas Wieslander, Sven Nordqvist

I det andra spelet med Mamma Mu och KrĂ„kan har det blivit vinter pĂ„ gĂ„rden. Snön har fallit och marken är alldeles hård. Gården ser helt annorlunda ut än i somras.

I stora backen kan du åka bobb med Mamma Mu och Kråkan. På den frusna sjön kan du spela curling med frysta komockor, göra fina piruetter på skridskobanan och pimpla fisk så fort det bara går! I snöborgen är det snöbollskrig. Akta dig lite extra för Kråkan - han pepprar dig direkt!

I spelen vinner du raketdelar till ett sprakande fyrverkeri som Kråkan smäller av på nyårsafton.

Spelet kom ut 2006 och var en uppskattad uppföljare till Mamma Mu och KrÄkan.


Isbjörnen Lars

Upphovsman: Hans de Beer

Der Kleine Eisbär 2 var ett till spel vi gjorde för den tyska marknaden. Spelet var det officiella spelet för biofilmen med samma namn och handlar om Lars som är en mycket populär liten isbjörn som ger sig ut på en lång resa till Galapagos med sina vänner för att rädda en utrotningshotad fisk.

Utvecklingen av det här spelet var lite speciell då vi använde bakgrunder från filmen och fick skapa spel som kunde passa in i miljöerna. Resultatet blev väldigt lyckat och avslutningen är riktigt fin där barnen samarbetar med olika djur för att släppa ut fisken i havet igen.

Spelet utvecklades tillsammans med Oetinger i Tyskland 2005.


Ludde och hans vÀnner

Upphovsman: Ulf Löfgren

Häng med Ludde och hans vänner på en tåg-samlar-resa, jaga färger, samla bollar, åk rutschkana, ordna kalas och mycket mera!

När Luddes lillasyster Gnutta har tråkigt hittar Ludde på roliga och tokiga spel som de kan leka med. Men innan man börjar måste man ringa till några av Luddes vänner som vill vara med och leka. Med hjälp av telefonen kan man ringa  Göte, Elof, Hasse, Hugo, Katten och Fia - sex vänner med lite speciella egenskaper...

Det hÀr spelet gjorde vi för de lite yngre och kom ut 2003.


Pettson & Findus julkalender - Pettsons julspel

Upphovsman: Sven Nordqvist

Välkommen in i Petssons julkök! Petsson bakar och Findus plockar med julgranen, busar, hänger upp-och-ner och häller ut spikar. Han frågar HELA tiden hur låååångt det är till jul och om tomten VERKLIGEN kommer.

Pettson tänker mest på sin stora julklappshemlighet. Så han har gjort i ordning spel och lekar till dig och Findus i väntan på julafton.

Spelet innehåller 24 luckor som öppnas dag för dag. Bakom varje lucka finns allt från spel, lekar, pyssel, musik och sagor.


Die Olchis

Upphovsman: Erhard Dietl

Vad är det här? När Olchis på morgonen kryper ur sin grotta är allting snöbelagt. Nu ser de inte längre sina vackra sopor! Tillsammans med spelarna trycker de snön åt sidan och upptäcker 24 interaktiva kalenderfönster, en för varje dag ända fram till julafton.

Det är nu det roliga börjar. Kälkåkning, sopor som julgransprydnader, baka kakor tillsammans och mycket mer.

Det hÀr spelet gjorde vi 2005 för ett tyskt förlag, Oetinger, och slÀpptes bara i Tyskland. Men det var roligt ÀndÄ.


Karlsson pÄ taket och kuckelimuckmedicinen

Upphovskvinna: Astrid Lindgren, Ilon Wikland

Förutsättningarna för det här spelet var ganska givna; den speciella kontakten mellan Karlsson och Lillebror, Karlsson unika förmåga at flyga ut över takåsarna i Vasastan och, naturligtvis, kuckelimuckmedicinen – en härlig sörja av kakor, choklad och sega råttor. Allt för att bota Karlsson när han känner sig lite krasslig.

Spelet blev väldigt uppskattat och belönades med Giga-Maus best game of the year 2005 i Tyskland.


Mamma Mu och KrÄkan

Upphovspersoner: Jujja och Tomas Wieslander, Sven Nordqvist

Följ med Mamma Mu och Kråkan på en massa roliga upptåg!

Vid stranden hjälper du Mamma Mu att göra fina simhopp. Kråkan håller kol på poängen. Var med och träna och tävla i deras cykelbana. Här gäller det att ta märken - det gillar Mamma Mu och Kråkan. I Kråkstudion kan du göra musik och sedan dansa ko-disko till låtarna med Mamma Mu i lagårn. "
Man blir lite gladare om man dansar på tå - nån gång då och då" som hon brukar säga.

Mamma Mu och KrÄkan kom 2003 och vann priser i Tyskland; PÀdi Guld 2004 och Giga-Maus best game of the year 2004.


Björnes Magasin

I magasinet bor den väldigt populära Björne från Sveriges Television tillsammans med sin Snigel. Vad Björne inte vet är att Mago och Lillbobs har landat på hans vind efter en lång resa från deras hemplanet och ställer till det för Björne. Spelet är ett våra största projekt med över 20 spel och aktiviteter.

Vi hade till och med en aktivitet som var unik för varje dag i veckan, vilket gjorde att det alltid fanns nÄgot nytt, varje dag.

Spelet kom ut 2003.


Kapsyljakt med Anki och Pytte

Upphovskvinna: Pytte Ravn

Ett av våra mest populära spel är spelet med den underbara ankan Anki och hennes matte Pytte. Vi känner igen Anki från den väldigt populära TV-serien med samma namn och i spelet får vi hälsa på hemma hos Anki och leka med en massa olika spel. I spelet kan vi samla kapsyler som vi sedan kan handla för i Ankis affär.

Det hÀr spelet var vÄrt mest repliktyngda spel eftersom Anki Àr en anka som tycker om att prata mycket. FörÀldrarna blev tokiga, men barnen Àlskade det.

Spelet kom ut 2003 och vann pris för årets svenska bästa barnspel det året. 


Pettson & Findus i Mucklornas vÀrld

Upphovsman: Sven Nordqvist

I "Pettson och Findus i Mucklornas värld" fick vi åter träffa Sven Nordqvists älskade figurer för en tredje gĂ„ng.

SĂ„ hĂ€r stod det i beskrivningen: Nu kan du spela och leka i Pettsons hus tillsammans med Findus och mucklorna. Det är fullt med knepiga, originella och roliga saker att göra. När du klarat alla spelen i huset får du flytta in i de spännande muckelvärldarna! Där kan du byta muckelmat mot muckelmöbler och skapa ditt alldeles egna muckelhus. Och spela med mucklorna så klart...

Pettson och Findus i Mucklornas vÀrld var ett riktigt ambitiöst spel och vann under Äret 2002 flera priser: EuroPrix Overall Winner, Bologna New Media Award, Best Game of the Year in Sweden, Gullstikka Norway, PÀdi in Germany.

Det Äret var vi sÄ stolta sÄ vi nÀstan sprack.


Pettson & Findus i trÀdgÄrden

Upphovsman: Sven Nordqvist

Den här gången är Pettson, Findus, Prillan och alla smådjuren ute i trädgården. Där gäller det att få allting att växa; både Pettsonblommor och Findusköttbullar och att hindra ogräset från att ta över trädgården. Till det behövs vatten, gödsel, frön och småkryp. Allt man behöver kan man vinna i de olika spelen. Och när man har hittat trädgårdsmästaren så går det ännu bättre.

Fånga in Prillan som är ute på en olovlig nattjakt, gå balansgång på mattepinnarna utan att bli spindelmat, lista ut vem som bor var, flytta grodor, hjälp biet till blomman, pricka vattensländans ballonger, gör egna växter, gå ner i underjorden, lös Pettsons knepiga trädgårdsuppfinningar, ja ni förstĂ„r sĂ„ mycket man kan göra!

Det hÀr spelet vann vi Giga-Maus Brons i Tyskland 2000.


Pettson & Findus i snickarbon

Upphovsman: Sven Nordqvist

Följ med in i Pettsons snickarbod och rota runt bland alla verktyg och lådor och konstiga saker. I snickarboden finns massor av spel och många gömda, hemliga skatter som läggs i din skattkista. Hjälp Pettson hitta sina försvunna verktyg. Du lär dig vad olika verktyg heter och hur de används. Bygg precis vad du vill i Pettsons brädhög - träbilar, tokiga helikoptrar, hus, cyklar, ja, vad som helst! 

Det hÀr spelet var Bajoums första spel och det Àr vi extra stolta över. Det kom ut 1996 och fick pris för bÀsta spel i Sverige samma Är.